Min trädgård

Liksom målandet, är trädgården både arbete, intresse och rekreation för mig. Jag lever en stor del av mitt liv i trädgården - och klarar mig inte utan den! Till och med ogräsrensning är som en vila för mig. Det är rogivande, man behöver inte tänka – och så blir det så fint efteråt!

Jag försöker alltid tänka på färgkombinationer och höjd när jag arbetar i min trädgård eller andras, kompositionen är viktig. Det är faktiskt lite som när man målar en tavla. Att blanda blommor med grönsaker och örter är också väldigt fint. Där finns det många fina kombinationer, jag har gärna rödbetor med verbena till exempel, eller purjolök och blomstertobak. Det finns egentligen inga regler tycker jag, mer än att man ska tänka på att variera höjden. 

Sen får man inte vara för pedantisk heller. Lite kirskål och maskrosor är inte hela världen. Man kan inte kämpa emot naturen hur mycket som helst, den vinner ändå alltid i slutändan!

Min trädgård har varit med Allt om Trädgård och Trädgård & Blommor, och växthuset har varit med i Villaägaren. I Villaägaren har jag också varit med vid ett annat tillfälle, då jag hjälpte en familj i Lödöse att liva upp deras helt vanliga och fyrkantiga villaträdgård. I reportaget fick läsarna sedan se hur trädgården såg ut både före och efter, och fick dessutom en del användbara tips.

Behöver du hjälp med något i din egen trädgård - tveka inte att höra av dig till mig!

 (Alla bilder nedan är tagna av fotograf Carina Gran)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina akvareller

Här ser du ett urval av mina akvareller, många av dem finns att köpa som vykort. Djur, natur och hus är sådant som ger mig inspiration, och jag hittar flera motiv i min egen trädgård och omgivning - Hjärtum är ju en trakt som är full av vackra miljöer! Västkusten, Öland och Italien är också platser som ger mig lust att måla. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett bra trädgårdstips!

 
Jag har en trädgårdsbok som varit till stor hjälp i min trädgårdsplanering genom åren. Från början var det en tom, vacker bok med vita blad, som jag med tiden fyllt med skisser, anteckningar, urklipp och foton. Drömmar, tankar och inspiration om hur jag skulle vilja ha det och vad som sedan blev gjort. Det gör nämligen att man samtidigt får tid att tänka efter lite. Att hasta åstad är ingen bra idé när man har trädgård, det leder ofta till onödigt arbete och besvikelser. Lev dig in i din trädgård och dina projekt, se förutsättningarna och planera först - med hjälp av din trädgårdsbok!